Introspectii. De asezonat cu chai-ul sau cafeaua de dimineata…

Nota: Pentru a respecta Legea Drepturilor de Autor (Legea 8/1996), preluarea acestui articol total sau partial se va face cu link direct catre aceasta pagina, pastrand astfel sursa de provenienta si numele autorului. Orice preluare neautorizata reprezinta o incalcare a drepturior de autor!

Introspectii. De asezonat cu chai-ul sau cafeaua de dimineata…

Pe Cosmin Neidoni l-am cunoscut doar prin intermediul cartii “Scrisoare catre fiul meu”, o carte plina de emotii, sensibilitate si frumos. O carte pentru parinti si copii, deopotriva.

Insa, in cele cateva randuri din “Viata la 41 de ani”, m-a fascinat fiindca a reusit sa cuprinda, la modul general, adevaruri simple despre cum ti se schimba perceptia (si viata), dupa patruzeci de ani.

Dar nu, nu trebuie sa fii in pragul varstei mai sus amintite pentru a dobandi aceasta stare de claritate si ancorare in prezent. Varsta nu reprezinta decat un numar. Poti alege sa te bucuri de viata in acest fel si la douazeci de ani, si la treizeci, oricand doresti. Fiindca adevarul e simplu, de ce sa astepti o viata sa te bucuri de tot ceea ce te inconjoara, de ce sa-ti revitalizezi simturile si spiritul abia dupa 40 de ani? Probabil ca e un fel de a spune, al autorului, cum ca aceasta ar fi varsta la care este aproape imposibil sa mai dormim in bocanci.

Viata e frumoasa. La orice varsta. Fa lucruri care-ti bucura si anima spiritul, asuma-te, traieste sanatos si fii fericit(a). John Lennon stia de mic copil ca scopul lui in viata este sa fie fericit. Asadar, nu trebuie sa treci pragul celor patru decenii pentru a te cunoaste mai bine si pentru a deveni cea mai buna versiune a ta. Ai la dispozitie toate resursele de care ai nevoie pentru A FI fericit(a).

Poti incepe, indiferent de varsta sau sex, cu o clasa de yoga; ofera-ti timp de calitate, mediteaza, plimba-te mai des in natura. Invata sa te cunosti pe de-a-ntregul. Printr-0 practica YOGA regulata, pe langa multiplele beneficii de natura fizica, vei dobandi (auto)cunoastere, forta interioara, claritate mentala, si, cel mai important, vei descoperi cum functioneaza relatia dintre corp, minte si spirit. De ce YOGA? click aici.

“Acum, la 41 de ani, când am învătat să pendulez speculativ și pragmatic între cărtile de filosofie si cărtile de credit, între declaratiile de venit si cele de dragoste, mi-am propus să nu ratez nicio sclipire de frumos. Nu vreau să las, urmând sfatul lui Noica, neculeasă mierea fiecarei zile si nici nu vreau să trec fără a observa rodirea unei alte inimi.

De la o anumita vârstă, seninatatea devine nu doar dezirabilă, ci aproape obligatorie: a nu te bucura de dragostea a celui de langa tine, a nu te lasa confiscat de magia frumosului, a refuza săvărsirea binelui devin aproape o impietate. Obstacolele, de orice fel ar fi ele, nu mai sunt ziduri, ci ferestre în care ne răsfrângem pentru a ne reașeza mai edificati in zarea propriului demers.

La 40 + 1 încep să se stingă, dacă nu s-au stins deja, toate vanitățile. Nu mai dorești să impresionezi pe nimeni si, dacă esti obișnuit cu actul de a gândi, nu te mai poate impresiona decât frumosul, bunătatea și emoția asociată lor. Toate șovăielile, toate biruințele devin secundare în raport actul prioritar și fundamental al bucuriei de a trăi simplu si senin in acord cu tine insuti!

Am invățat că un conflict ori o dispută în care ai abdicat de la propria verticalitate pentru a face față adversarului nu se poate numi nicicând victorie.

Am inteles că în lipsa unui sens obiectiv al vietii, avem libertatea formidabilă de a ne alege noi un sens și, după renuntarea de a mai schimba lumea, după stingerea euforiei deviante a împăunării de sine, am înțeles, spuneam, că un sens atutentic de viață poate fi dat de dorința de a lumina frumos viața celor de lângă noi si, cu egală măsură, a ne lăsa luminati de dragoastea lor radiantă.

Ceea ce ne rămâne în cele din urmă – după ce abstragem din noi dorința de a triumfa, după ce ne obișnuim cu toate scăderile noastre si a celor de lângă noi – este vibrația, emoția autentică a bucuriei de a-i întâlni pe cei care ne sunt dragi, adică acei oameni, nu mulți la număr, care construiesc edificiul nostru afectiv. Restul se cheamă spectacol!” Cosmin Neidoni

 

Love & light!

E.

12524347_10153863040383260_5055591567617587970_n

Ella Miu

You cannot do yoga.Yoga is your natural state.What you can do are yoga exercises, which may reveal to you where you are resisting your natural state.

Nici un comentariu

Comentariul tau

error: