In prezent, clasele de yoga au o durata de 90 de minute si se desfasoara in incinta studioului central din Ploiesti, in fiecare luni, miercuri si vineri de la ora 19:00. La Equilibrium abordam practica yoga intr-un mediu non-competitiv; disponibilitatea locurilor la clase este limitata pentru a facilita relaxarea si interiorizarea, de aceea te rog rezervã-ti din timp locul pe salteluta de yoga. Nivelul claselor este stabilit in functie de participanti si adaptat nevoilor acestora. Pentru a participa la clase nu este necesara experienta in yoga sau conditie fizica, ci doar prezenta de spirit, deschidere si un echipament lejer de practica. Vei gasi la studio tot ceea ce iti este necesar pentru o practica optima.

150 lei

Serenity

 • 4 clase pe luna

250 lei

Equilibrium 8

 • 8 clase pe luna

45 lei

1 yoga class

 • 1 persoana

310 lei

Equilibrium full pass

 • nelimitat
Hatha YogaHATHA yoga este cea mai cunoscuta forma de yoga si totodata baza stilurilor contemporane de yoga, beneficiile acestei practici fiind revelate de-a lungul anilor de catre numeroase studii stiintifice.

HATHA yoga  combina asanele (posturi corporale), tehnici de purificare (krya yoga), tehnicile de respiratie (pranayama), dharana (concentarea), meditatia (dhyana) si elemente de relaxare, timp de 90 de minute, pentru a (re)aduce in echilibru trupul, mintea si spiritul.

Insasi etimologia cuvantul Hatha sugereaza echilibrul si armonia dintre aspectele fundamentale universale: „Ha” se defineste prin principiul masculin, solar, emisiv, yang iar „Tha” -principiul feminin, lunar, receptiv, yin.

HATHA yoga este ramura de baza a stiintei complexe yoga, cunoscuta si ca yoga traditionala sau yoga posturala, a asanelor, insa diferita de tipurile de yoga moderne, sportive.

Practica regulata a acesteia sub ghidarea adecvata ofera extrem de multe BENEFICII:hathayoganamasteindiafestivall

 • tonifica si infrumuseteaza trupul;
 • disciplinarea corpului fizic si a mentalului ;
 • ajuta in procesele de detoxifiere si slabire;
 • imbunateste sanatatea la nivel fizic, emotional si mental;
 • confera flexibilitate, vitalitate si longevitate;
 • creste forta si rezistenta fizica si mentala;
 • imbunatateste controlul, atentia si memoria;
 • relaxeaza;
 • imbunatateste toate functiile sistemelor: digestiv, respirator, circulator, nervos, genital, endocrin, limfatic.

hathayoga

 • efecte terapeutice;
 • elimina blocajele emotionale/energetice;
 • dezvoltare personala;
 • faciliteaza starea de bine interior, de armonie si echilibru.
 • activeaza si dinamizeaza centrii energetici subtili (chakrele );
 • armonizeaza si echilibreaza trupul, intelectul si spiritul;
 • imbunatateste calitatea vietii.
yinyoga yin yogaBazele YIN yoga sunt puse de P. Grilley (prof. yoga si medic) care, cunoscandu-l pe Dr. H. Motoyama in Japonia si intelegand mai bine efectele practicii yoga asupra meridianelor energetice chinezesti, a combinat cunostintele sale in materie de anatomie, yoga daoista si teoria meridianelor energetice.Rezultatul este o practica ce mentine asanele (posturile) perioade mai lungi de timp, acest lucru fiind un aspect elementar si in yoga traditionala, atat in traditia indiana (hatha)  cat si in traditia chineza (yoga daoista).

YIN yoga este complementara practicii yoga traditionale. Pentru cresterea fortei fizice si flexibilizare  putem actiona prin hatha yoga asupra musculaturii, fasciilor si pielii, iar pentru flexibilizarea si deschiderea articulatiilor si a ligamentelor intr-un mod sanatos si sigur avem la indemana YIN yoga.YIN yoga este deci similara cu hatha yoga, adresandu-se in mod special articulatiilor, ligamentelor si tendoanelor, nu si conditiei musculare ca practica hatha yoga.

Ca BENEFICII, YIN yoga favorizeaza practica meditatiilor prelungite si imbunatateste rapid flexibilitatea articulatiilor si a coloanei vertebrale. In acelasi timp se dinamizeaza circulatia energiei vitale in zona meridianelor energetice chinezesti (inima, plamani, intestine, stomac,splina, ficat, rinichi etc), asanele presand diverse zone corespunzatoare acestor meridiane.YIN yoga are efecte anti-aging iar practica acestui tip de  yoga se adreseaza oricui doreste sa isi flexibilizeze corpul intr-un mod bland, sigur si sanatos. Si da, putem spune ca este ritualul nostru secret de frumusete, vitalitate si flexibilitate!

     Fiindca practica yoga se adreseaza tuturor indiferent de varsta sau sex, dupa instruirea corespunzatoare am dezvoltat clasele speciale de yoga pentru copii, Mini Equilibrium- Kids Yoga. La Equilibrium iubim copiii si ne asumam sa le oferim o dezvoltare armonioasa.

kids yogaSunt mama si mi-am dorit dintotdeauna tot ce este mai bun pentru copilul meu.Astfel am creat clasele de yoga pentru copii setandu-mi ca obiective principale îmbunătățirea rezultatelor școlare, constientizarea, favorizarea liniștii interioare si a relaxarii celui mic, aprofundarea unei baze etice și morale de bun simt si dezvoltarea fizica armonioasa.

Copiii din ziua de astazi sunt mult mai sensibili decat generatiile precedente, si orice blocaj emotional se transfera rapid la nivel fizic iar ei ajung sa experimenteze in acelasi timp un cumul de emotii.

Atentie si concentrare deficitara, o respiratie superficiala,stari de agitatie sau letargie prelungite, echilibru precar, sistem imunitar slabit, postura corporala deficitara- probleme ale coloanei vertebrale, lipsa empatiei si inteligenta emotionala scazuta, etc sunt doar cateva dintre problemele celor mici care pot fi eliminate cu o practica yoga regulata.

 

kidyogaBENEFICIILE practicii yoga sunt incomesurabile iar copiii le pot experimenta in cadrul claselor miniEQUILIBRIUM- kids yoga inca de la varsta de 4 ani:

Prin yoga, cel mic isi dezvolta sistemul osos si muscular, sistemul nervos, rezistenta si echilibrul intr-un mediu necompetitiv.

Invata sa respire corect, isi imbuntateste concentrarea, memoria, sistemul imunitar si isi creste increderea in sine. Isi construieste abilitati de cooperare si  comunicare, si implicit un comportament social frumos.

Astfel, orele de yoga pentru copii sunt esentiale prin dezvoltarea optima a celui mic la nivel fizic, emotional si mental.

Clasele sunt structurate pe grupe de varsta (4-8ani; 9-13 ani) pentru ca fiecare copil sa poata beneficia din plin de pe urma activitatilor (asane abordate prin joaca, jocuri educative, tehnici yoga ). Durata unei clase kids yoga este de 45 de minute.

Emotions

Nota: Informatiile prezentate pe site-ul www.yogaploiesti.ro au rol informativ si nu pot suplini practica intr-un cadru adecvat, ghidata de profesorul de yoga acreditat international. Informatiile prezentate pe acest site nu reprezinta diagnosticari si nu trateaza boli; va recomandam sa consultati medicul dvs. curant in cazul in care doriti sa incepeti practica yoga. Beneficiile multiple aduse prin practica regulata de Yoga, Meditatie sau Pranayama sunt incontestabile, sunt mentionate in traditia yoga si confirmate de numeroasele studii din ultimele decenii.

error: