7 asane si tehnici din yoga care topesc grasimea corporala si ajuta in procesul de slabire

7 asane si tehnici din yoga care topesc grasimea corporala si ajuta in procesul de slabire

Bine v-am regasit si “La multi ani!” pe 2018. A trecut destul de mult timp de cand am scris aici, motiv pentru care una dintre rezolutiile pentru anul in curs a fost sa imi fac timp lunar pentru a scrie cate un articol.

Nu-mi plac lucrurile facute in graba, doar ca sa fie bifate, timpul a fost zgarcit cu mine, iar 2017 a fost un an incarcat de experiente, training-uri si evenimente care m-au acaparat in intregime, putinul timp ramas fiind alocat familiei.

Revenind la #yoga, implicit la titlul articolului, trebuie sa tinem cont de faptul ca orice tip miscare cumulata cu igienizarea alimentatiei lupta impotriva obezitatii, iar daca vorbim despre pierderea in greutate si definirea musculaturii trebuie sa adaugam disciplina.

Yoga nu este o pastila magica, dar exista posibilitatea ca in momentul in care renuntam la asteptari si reusim sa fi constanti in practica, practica yoga ajunge sa actioneze ca una.

Am adunat in topul de mai jos cateva tehnici si asane care lucreaza tintit pe eliminarea grasimii abdominale (atat subcutanata cat si viscerala), cu mentiunea si rugamintea de a nu se practica fara supervizarea unui yoga teacher cu experienta (exista contraindicatii) iar daca ati mai fost pe la clase si ati reusit sa asimilati asanele, atunci nu trebuie decat sa le repetati de cateva ori pe saptamana. Retineti ca in yoga traditionala, pentru a va bucura de intreg setul de beneficii, o asana trebuie mentinuta minimum 3 minute (ma adresez aici in speta celor care practica hatha yoga).

Yoga nu ajuta doar la topirea grasimii abdominale, ci imbunatateste functiile intregului corp, permitand cultivarea echilibrului in planul fizic, mental, emotional si spiritual. Da, yoga inglobeaza toate aceste aspecte, de la cele mai superflu care tin de forma corpului fizic, pana la cele mai profunde. Prin urmare, nu conteaza nivelul la care ati ajuns in practica, ci bine ca sunteti deja in plin proces de transformare. Important este sa va conturati un scop, sa depuneti efortul necesar pentr a-l atinge, dar in acelasi timp sa va si bucurati nedisimulat de calatoria in sine. Yoga nu este competitiva, iar scopul pe care ni-l setam la inceputul practicii nu ar trebui sa fie legat de performanta sau vanitate.

Stim cu totii ca este dificil sa respectam orarul celor cinci mese zilnice (trei mese principale si doua gustari), dar este la fel de important ca si igienizarea alimentatiei. Nu doar mancatul sanatos, ci si hidratarea corespunzatoare face parte din procesul de eliminarea a grasimilor, la fel de mult precum evitarea stressului.

Fiindca stressul se pare ca nu ocoleste pe nimeni, “nu conteaza ce ni se intampla, ci felul in care reactionam la ce ni se intampla”, din fericire exista #yoga. Studiile stiintifice au demonstrat ca o frecventa de aproximativ opt clase de yoga pe luna, are capacitatea de a combate efectele stressului asupra organismului.

Revenind la #tehnici si #asane de ajutor in lupta cu kilogramele in plus, topul personal este urmatorul:

    1. Surya Namaskar – Salutul Soarelui

Este reprezntat de o succesiune de 12 posturi, fiecare dintre ele avand un impact major asupra corpului fizic. Exista si variatii ale acestuia, in functie de tipul de yoga practicat, dar in mare, are aceleasi beneficii: pregateste corpul pentru partea de posturi. Practicat dimineata sau seara, imbunatateste functiile plamanilor si ale inimii, intinde musculatura si flexibilizeaza articulatiile, stimuleaza sistemul nervos, incalzeste corpul si are rol imunostimulator. Practicat intr-un ritm lent, are efect de calmare, pe cand daca este practicat intr-un ritm alert, energizeaza si tonifica mintea si corpul. Traditional, #salutulsoarelui se practica de minim sase sau doisprezece ori,  iar daca vreti o experienta puternic modelatoare fizic si psihic, puteti executa 108 seturi ale #suryanamaskar.

27016925_2002834986409930_55250237_o

 

2. Padahastasana – Postura palmelor la picioare

Una dintre asanele de baza din yoga, aparent destul de simpla (vazuta din exterior), #padahastasana are, printre alte beneficii, rolul de a elimina in timp depozitele de grasime abdominala. Datorita compresiei abdomenului din timpul aplecarii in fata, arderea grasimilor din zona respectiva este potentata, postura avand efecte de tonficare asupra musculaturii abdominale. Practicata regulat, reduce depozitele de grasime abdominala. In timp, puteti creste timpii de mentinere a posturii, important este ca abdomenul sa fie relaxat iar memebrele inferioare intinse.

 

26913899_2002849139741848_1912208476_n

In realizarea asanelor nu iesim foarte mult din zona de confort, yoga nu este aerobic iar respiratia este cel mai bun ghid cand vine vorba de mentinerea unei posturi. Pasim pe salteluta nu pentru a poza in postura perfecta, nu e niciun fotograf in fata noastra, ci pasim pe salteluta pentru a simti, pentru a muta atentia pe simturi, pe zgomotul, sau linistea, dupa caz, din interior. Scopul este sa creeam spatiu acolo unde este necesar, sa fluidizam curgerea energiei, sa flexibilizam mentalul, sa facem pace cu noi si cu cei de pe langa noi, si nu in ultimul rand sa reinvatam sa ne iubim. De indata ce renuntam la asteptari, de indata ce ne comutam de pe pilot automat si invatam sa ne oferim timp ca sa (ne) simtim, putem spune ca am inceput sa cultivam ceea ce se numeste echilibru (interior). Mintea si corpul isi dau mana si lucreaza impreuna pentru a ne modela si transforma in cea mai buna varianta a noastra.

Acesta este procesul prin care trecem in studioul de yoga;  restul articolului va urma curand, iar noi ne revedem diseara la 19:00 la #Equilibrium in #Ploiesti pentru doza de #echilibru.

Love & light,

Ella <3.

                                                          ~VA URMA ~

 

Ella Miu

You cannot do yoga.Yoga is your natural state.What you can do are yoga exercises, which may reveal to you where you are resisting your natural state.

Nici un comentariu

error: